22-11-2018 12:29:24

27. Milletvekilleri Eşleri Toplantısı Programı

27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı kapsamında 27. Milletvekilleri Eşleri Toplantısı Kadın Bakanlar, Kadın Genel Başkan Yardımcıları, Kadın Milletvekilleri, Genel Merkezde teşkilatın farklı kademelerinde görev alan kadınlarımız, erkek Milletvekillerimizin eşleri ve programına teşrifleriyle onurlandıran Sn. Emine Erdoğan hanımefendinin katılımıyla gerçekleşti. Programa 500 katılımcı iştirak etti.

Kızılcahamam’da gerçekleştirilen programda Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam açılış konuşmalarında, çok kıymetli Emine Erdoğan Hanımefendinin anne, eş ve First Lady olarak kadınlarımıza pek çok alanda yaptığı çalışmalar ile öncülük ettiğini söyledi.

Yaptığı ulusal ve uluslararası projelerle her bağlamda sadece ülkemizin değil dünyadaki diğer first lady’lere örnek teşkil eden Emine Erdoğan Hanımefendinin Türk Kadının gurur vesilesi olduğunu altını çizen Çam, aldığı birçok ödülün yanı sıra Londra’da hanımefendiye İnsani Hizmet Takdir Ödülünün tevdi edilmesiyle ülkece gururlandıklarını ifade ederek şöyle devam etti. Her zaman kadınlarımızın önünü açan Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın Yerel seçimler öncesinde de kadınlara desteği ile il genel meclisi, belediye meclisleri ve yerel yönetimlerde karar alma mekanizmalarında daha çok kadın siyasetçinin yer alabileceğini söyledi.

Emine Erdoğan hanımefendi yaptığı konuşmasında “Kadınlar başarının ortağıdır” diyerek AK Parti'nin başarı hikayesinde kadın emeğinin özel bir yeri olduğunu vurguladı.

“Kadınlar siyasetin sert köşelerini yumuşatabilir”

Aldığımız terbiye, bu makamlarla övünmeyi, gururlanmayı değil, 'ben daha ne yapabilirim' sorumluluğunu gerektirir. “Makamlar emanettir” diyen Emine Erdoğan, milletin teveccühüne mazhar olmuş vekil ve ailelerin sorumluluklarına değindi. Artık toplumun yeni beklentileri olduğunun altını çizerek, kadınların siyasetin sert köşelerini yumuşatacak alanlara özel önem vermesini tavsiye etti.

Konuşmasında ‘Sıfır Atık’ projesine de değinen Emine Erdoğan, projenin tüm illerde yerleşmesinin belediyelerin bu sisteme uygun atık yönetimine geçmesinin üzerinde durulmasını, Hayvanları Koruma Kanununun mecliste bir an önce ele alınması gerektiğini aktardı. Şehit ve gazilerin aileleri, başımızın tacı şehitlerimizin emanetidir diyen Emine Erdoğan, ‘İhtiyaçlarını gözetelim, yüreklerini hoş tutalım' dedi.