EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ
Teşkilat İşleri Başkanlığı

EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ

1969 Bursa doğumlu. 93 harbi muhaciri çiftçi bir babanın ve Kosova Prizren doğumlu bir annenin kızı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Bursa'da 23 yıl avukat olarak çalıştı. Hukuki Araştırmalar Derneği Bursa şubesi kurucu üyesi. Siyasi hayatına Fazilet Partisi Bursa İl Kadın Kolları Başkanlığı ile başladı. 2003 yılından itibaren AK PARTİ Bursa İl Yönetimi Ana Kademede AR-GE Başkanlığı, Seçim İşleri Başkanlığı, Siyaset Akademisi koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. 2014 -2015 yılı Bursa İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirildi.
25. 26. ve 27. Dönem Bursa Milletvekili. TBMM, KEFEK Komisyonunda; Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonunun Başkanlığını yaptı. Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi TBMM Araştırma Komisyonunda Kâtip üye görevinde bulundu. Genel Merkez İnsan Hakları Başkan yardımcısı olarak görev yaptı. TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve Türkiye – Mali Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı. Evli ve 1 çocuk annesidir.