CEYDA ÇETİN ERENLER
STK ve Halkla İlişkiler Başkanlığı.

CEYDA ÇETİN ERENLER

Ceyda Çetin Erenler 18 Şubat 1975’te Kütahya’da doğdu. Kütahya’da sırası ile Atatürk İlkokulu, Kılıçarslan Lisesi, Kütahya Lisesi ve Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi. İş hayatına 1995 yılında üniversite öğrencisi iken Kütahya’da el sanatları atölyesini kurarak başladı. 2005 yılından bu yana doğalgaz proje ve taahhüt işlerini eşiyle birlikte yürüttü.

TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu Kurucu üyesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kütahya İl Delegesi, Ekonomik Raporu inceleme Komisyonu Raportörü ve Kütahya Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulundu.

Kütahya Güzel Sanatlar Derneği, Kültür ve Sanat Derneği, Kültür ve Tanıtım Vakfı, Yeşilay Cemiyeti üyesidir.

2012 yılında gerçekleştirilen AK Parti 4. Olağan İl Kongresinde Kütahya İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek İl Sekreterliği ve Ekonomi İşleri Birim Başkanlığı görevlerini yürüttü. 29 Ocak 2014 tarihinde AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine atandı. Kasım 2015 seçimlerinde, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca Uşak, Muğla ve Bursa İllerinde Koordinatör olarak görevlendirildi. Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’nde MKYK Yedek üyeliğine seçildi. Ekonomi İşleri Komisyonunda görev aldı. 25. Dönem AK Parti Kütahya Milletvekili Aday Adayı oldu. 2016 yılında Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığına tekrar atanan Erenler, 2018 Genel Seçimlerinde 27. Dönem AK Parti Kütahya Milletvekili seçilerek Kadın Kolları Başkanlığı görevini devretti.

4 Ağustos 2018’de gerçekleştirilen AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi seçilerek MYK görevine getirildi. Halen Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı görevini yürütmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye – Slovenya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyesidir. Evli ve iki çocuk annesidir..