ŞEBNEM TAŞAN KURT
Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı.

ŞEBNEM TAŞAN KURT

1976 Yılında Kahramanmaraş / Elbistanda doğdu.İlk ve Ortaöğrenimini Elbistan'da tamamladı.1994 yılında girmiş olduğu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden1998 yılında mezun oldu. Kumkumoğlu Hukuk Bürosu ve İstanbul barosunda stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatına hak kazandı.2014 Yılında İstanbul Barosu seçimlerinde Hukukun Üstünlüğü Platformunun Yönetim Kurulu adayı olarak gösterildi. Bu seçimler esnasında Genel Kurulda konuşma yapan ilk başörtülü avukat oldu.Hukukun Üstünlüğü Platformu grubuadına İstanbul Barosu Genel Meclisine seçildi. İstanbul Baro Meclis üyesi oldu. 2016 İstanbul Barosu seçimlerinde HukukunÜstünlüğü Platformunun Disiplin Kurulu üyesi olarak aday gösterildi. Arabuluculuk Derneği Kurucu Üyeliği, Dünya Yetimler Vakfı kurucu üyeliği, Hukukçular Derneği (BaşkanYardımcılığı), Uluslararası Hukukçular Birliği, Maraşder,Evrensel Us Düşünce Topluluğunda (Kurucuolarak) ve daha birçok Sivil Toplum Kuruluşunda aktif görevler aldı. Dört Mevsim Maraş Dergisi, Güldemi Dergisi ve Diriliş Postası gibi gazetelerde yazıları yayınlandı. Özel bir televizyon kanalında “HukukDünyası” adlı programı hazırlayıp sundu. Adile Mermerci Polis MeslekYüksek Okulu’nda temel hukuk dersleri verdi. Dil Hafızası ve Anayasa, Anayasa’nın Dili Milli Tohum mu Milli Tank mı? gibi çeşitli konularda makaleleri bulunmaktadır. 2010 Yılından bu yana “İdeal Hukuk Dergisi” Komisyon Başkanlığı ve Editörlüğüne devam etmektedir. Dergide dosya konusu olarak“Şehir ve Hukuk, Aile ve Hukuk, Gıda ve Hukuk, Ahlak ve Hukuk, Vicdan ve Hukuk, Eğitim ve Hukuk, Özgürlük ve Anayasa” gibi başlıklar kavramsal olarak işlenmiştir.Bütün bu çalışmaların yanında aktif olarak 2016-2018 yılları arasında İstanbul İl KadınKolları Siyasi v eHukuki İşler Başkanı olarak görev yaptı.Bu süre zarfında; AK Parti İl Başkanlığı İstanbul Kadın Akademisinde görev aldı.AKSEM Komisyonunda görev aldı, 2017 Yılında Malezya’da yapılan“Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesi” ne İstanbul İl Kadın Kollarını temsilen katıldı. TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu İstanbul Toplantılarına katıldı.
İstanbul Üniversitesi ve Arabuluculuk Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 2015-2017çalıştaylarının düzenlenmesinde aktif görev aldı.
Av.Şebnem Taşan Kurt evli ve üç çocuk annesidir.