FATOŞ GÜRKAN
Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı

FATOŞ GÜRKAN

1966 Adana İli Karaisalı ilçesi Çevlik köyü doğumlu.Lise eğitimini Adana ilinde Paksoy Kız Lisesinde tamamladı.1989 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1990 yılında Adana ilinde serbest avukatlık mesleğime başladı.BOTAŞ,Türk Telekom,Bağ-Kur,Ziraat Bankası,Orman Genel Müdürlüğü gibi kurumların sözleşmeli hukuk müşavirliğini görevlerini icra etti.Bunun yanında çeşitli şirketler ve özel kişilerin avukatlık faaliyetlerini yürüttü. 2002 2003 yılları arasında Ak Parti Adana İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı olarak ve 2003-2006 yılları arasında Ak Parti Adana İl Yönetiminde görev aldı.23. ve 24. dönemlerde Adana Milletvekili olarak seçildi. 23. Dönem Adana Milletvekilliği sürecinde,Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi, TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi,TBMM Birleşmiş Milletler Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı,TBMM Kanser Etkilerini Araştırma Komisyonu Üyesi,Ak Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığında Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlık görevlerin de bulundu. 24. Dönem Adana Milletvekilli sürecinde,TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi,TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği (KEFEK) Komisyonu Başkan Yardımcılığı,TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Katip üyesi,TBMM Çözüm Komisyonu Katip Üyesi,TBMM Soma Maden Kazası Araştırma Komisyonu Katip üyesi,TBMM Estonya Dostluk Grubu Başkanı,TBMM AK Parti Grup Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Adıyaman İl Koordinatörlüğü, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Genel Merkez Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde MKYK üyesi seçildi. Evli ve iki çocuk annesi.