AYTEN AYDIN
Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı

AYTEN AYDIN

1963 yılı Rize, Çamlıhemşin doğumlu Ayten Aydın, Ankara Altındağ İhsan Sungu İlkokulunda eğitim hayatına başladı. Daha sonra Yeşilöz İlkokulu, Keçiören Kuyubaşı İlkokulu, Keçiören Ortaokulu ve Ankara Kız lisesini bitirdi.
1980 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki Sivas Tıp Fakültesi öğrencisi olarak yüksek öğrenimine başladı. 4.sınıfta Anadolu Üniversitesi Eskişehir Tıp fakültesi'ne nakil olarak Tıp eğitimini tamamladı. 1987 yılında mezun oldu, mecburi hizmet kurasıyla Eskişehir Devlet Hastanesi Hızır Acil Serviste göreve başladı.
1990 yılında Ankara Acil Yardım ve Trafik Hastanesi'ne tayin oldu. Acil Servis ve Anestezi Servislerinde çalıştıktan sonra 1996 yılında TBMM Doktorluğuna atandı. Aynı zamanda 1996 - 2012 yılları arasında AŞTİ İşyeri Hekimi olarak çalıştı. 2012 yılı Nisan ayında emekli olduktan sonra kısa bir süre Özel bir Hastanenin Kemik İliği bölümünde görev yaptı.
2012 yılı Aralık ayında Keçiören TOGEM Başkanı olarak göreve başladı. Ankara'lı Hanımlara yönelik " 1071 Kadın Girişimci Projesi"ni Keçiören belediyesi, KOSGEB ve TOBB ortaklığı ile Keçiören TOGEM başkanlığında gerçekleştirdi ve bu projenin başarılı olmasının takipcisi oldu. Keçiören TOGEM Başkanlığı sırasında Keçiören Kaymakamlığı İnsan Hakları Komisyonu çalışmalarında yer aldı. Bir dönem Ankara Rize'liler Derneği Yönetim Kurulu üyeliği ve Kadın Kolları Başkanlığı görevinde de bulunan Ayten Aydın, evli ve 2 çocuk annesidir.